Menu

Yapılana Dek İmkansız Görünür Herşey

07/04/2022

Yapılana Dek İmkansız Görünür Herşey

YAPILANA DEK HER ZAMAN İMKANSIZ GÖZÜKÜR

Sözü hatırladınız değil mi? Ölümüyle dünyayı sarsan efsanevi lider Nelson Mandela söylemiş. Çokta güzel söylemiş.

Kime göre imkansız? Sor bu soruyu kendine. Etrafında ki herkes için imkansız olan birşeyi istiyorsan demek ki evren senin onu gerçekleştirmeni ve imkansız olmadığını göstermeni istiyor.

Çok büyük bir yetenektir imkansızlıkları gerçekleştirmek. Çünkü imkansız diye bir şey yoktur aslında hayatta. Bundan 50 yıl önce verem hastalığından insanlar ölürken, şimdi verem tedavi edilebilir hastalık olmadı mı? 50 yıl önce imkansız görülen bir hastalık şimdi normal bir hastalık gibi değil mi?

Her imkansız kelimesini kullandığın durum için saklı bir anahtardan bahsediyorsun. İmkansız gibi gözüken her durum ve isteğinizin anahtarı aslında bir yerde gizli. İşte yetenek anahtarı bulmakta. Anahtarı bulamayıp, kapıyı açamadığın için, içinde bulunduğun durumu imkansız olarak nitelendirmemelisin. Kapıyı açamıyorum, beceremiyorum demelisin. Yüzleşmelisin yapamadığın durumun kendisiyle.

İmkansız kelimesi beynimize yapılabilirliği olmayan durum sinyalini gönderirken, anahtarı bulamıyorum ve kapıyı açamadım fikri ise bu iş aslında yapılabilir ama sen yapamıyorsun sinyalini gönderir. Bu sinyal de sizin limitlerinizi zorlamanız ve o kapıyı açmanız için yeterlidir

Kaç tane bulamadığımız anahtarımız var. En önemlisi kaç tane kapıyı anahtarı yok diye es geçtik, yok saydık? Sorun bu soruyu kendinize. İstemediğiniz kapılardan yalnızca açık olduğu için içeri girerek istemediğiniz hayatları yaşamak yerine, sonunda kazanamasanız bile istediğiniz kapının önünde o kapının anahtarını bulmakla zamanınızı geçirmeyi tercih etmelisiniz. İnsan istediği için yaşamalı, yaşamak istediğini kazanmak için de çaba sarfetmeli.

 

Nerede çalışmak istiyorsun

Hangi şehirde yaşamak istiyorsun

Ne iş yapmak istiyorsun

Ne kadar para kazanmak istiyorsun

Kimle yaşlanmak istiyorsun

Hangi arabaya binmek istiyorsun

Nasıl bir evin olsun istiyorsun

Tüm bunların yerine "HİÇBİRŞEY" mi istiyorsun 

 

Hepsinin herkes için ayrı bir imkansızlıkları var. Sen yeterki imkansız olmadığını bil ve anahtarını aramaya başla. Klasik herşey seninle başlar sözlerini kullanmayı sevmem ama bu defa kullanacağım, herşey gerçekten seninle başlar :)

 

Düşünülen ve hayal edilen bir şey neden imkansız olsun ki. Hayallerin hayal olarak kalmasının tek sebebi; hayal hiç yorulmadan kurulur ve keyif verir ama gerçek için çabalamak gerekir. Biz gerçeğimizin de hayal kadar hızlı ve çabuk olmasını istediğimiz için İMKANSIZ kelimesi hayatımıza giriyor.

 

 UNUTMA YAPILANA KADAR HER ZAMAN İMKANSIZ GÖRÜLÜR

Tüm imkansızlıklarınızda bulunan fırsatları ortaya çıkarmanızı ve imkansız olan kapılarınızın anahtarlarını bulmanızı  dilerim.

 

Sevgiler, 

İbrahim Aktaş

Copyright© İbrahim Aktaş Koçluk Danışmanlık ve Eğitim Bütün hakları sakldır.

    whatsapp
    Telefon